Logo Samo Rebalancing Praktijk Amstelveen
ERVARINGEN
Reviews
PERSOONLIJKE ERVARINGEN VAN CLIENTEN MET REBALANCING

Lees verder

"Door de lichaamsgerichte aanpak van Wilko kwamen er op een zeker moment onverwachte en scherpe inzichten bij me naar boven. Inzichten die ik nodig had om tijdens een intens proces vooruit te kunnen komen en daarna ook geheel te kunnen re-setten. Wilko kwam op precies het juiste moment in m’n leven en gaf me toen ook precies dat wat ik nodig had. Dankjewel daarvoor."
Ronald Ent (musicus)

"Wat de sessies bij Wilko mij hebben laten zien en ervaren is dat, juist naar de angst toe bewegen zorgt voor meer ruimte in mezelf. Hoe moeilijk het soms ook leek, het voelde veilig genoeg om me langzaam te openen en te laten zien. Ik voelde in ons contact altijd een gelijkwaardigheid en een open kunnen zijn bij waar ik was, waardoor ik mezelf echt kon zien en ontmoeten."
Anke Vorstenbosch

"Ik ben blij dat mijn huisarts mij een tip gaf om contact te leggen met Wilko. Ik kwam binnen met rugklachten waarvan ik zelf wel wist dat deze veroorzaakt werden door spanning en het het vasthouden aan oude patronen. Het mooie van de sessies bij Wilko is dat ik samen met hem aan de slag ging en op zoek naar de onderstroom. Alles mag daarbij langskomen en ik heb mij altijd vrij en uitgenodigd gevoeld om diepe emoties te delen. Daardoor kwam ik tot waardevolle nieuwe inzichten die ik mij ook echt "eigen" maakte. Gedurende een jaar heb ik Wilko gemiddeld een keer per 2 maanden bezocht en nu kom ik graag bij hem voor een "halfjaarlijkse APK". De combinatie van coaching en lichaamswerk brengt mij weer in balans. Die tijd en aandacht voor jezelf begeleidt door Wilko, een integere en warme professional, kan ik iedereen aanbevelen."
Paula

"Ik herinner me mijn eerste (telefoon)gesprek met Wilko nog als de dag van gister. Zo zacht en liefdevol – ik wist meteen dat ik op de goede weg zat. Ongeveer een jaar lang heb ik Wilko bezocht en dit heeft mijn leven veranderd. Met hem aan mijn zijde, heb ik geleerd volledig durven toegeven mijn gevoelens en de lichamelijke sensaties die daarbij komen, hoe eng of overweldigend ze in eerste instantie ook lijken. Door Wilko's liefdevolle en rustige benadering durfde ik naar mijn lichaam te gaan luisteren. Doordat (oude) gevoelens de ruimte kregen, begonnen ze op te lossen. Ook heeft dit ervoor gezorgd dat ik de taal van mijn hart weer versta. De sessies bij Wilko hebben vrijheid, zachtheid en rust in mij naar bovengebracht. Ze hebben een transformerend proces in gang gezet en ik ben hem daar eeuwig dankbaar voor. Ik kan Wilko niet genoeg aanbevelen."
Lot

"Ik las over je in een boek en ik wist meteen dat ik bij jou moest zijn. Puur op intuitie. En toen ik je zag wist ik dat ik inderdaad goed zat. Er was humor, warmte en veiligheid. En zorgvuldigheid. De uitnodiging was er, aan mij om op weg te gaan. Op zoek naar wat me in de weg zat en zorgde voor somberte en een gevoel van zinloosheid. Het mooie van rebalancing is dat je eigenlijk helemaal niet hoeft te zoeken, het dient zich aan. Het komt gewoon. En er is meer naar boven gekomen dan ik ooit had kunnen vermoeden. Door jouw begeleiding ontstond er begrip en heling en kregen de diepste vragen een antwoord. Het verleden kwam tenslotte tot rust en in mij kwam ruimte. De boel ging weer stromen. En nu voel ik me weer zo vrij. Ik heb weer zin in het leven en ik kan weer genieten. Het is zo de moeite waard geweest! Wilko, dank voor alles, ik zal deze reis nooit vergeten!"
Ellen

"Liefdevol, duidelijk en extreem goed afgestemd op alle niveau's. Wilko heeft 'in goede handen zijn' voor mij een hele andere betekenis gegeven. Door de sessies heb ik geleerd mijzelf vast te houden in alle omstandigheden en om mijn lijf en dat wat het zegt goed te beluisteren en te leren volgen. Iets wat mij privé en zakelijk enorm geholpen heeft en nog steeds helpt; aanrader!"
Peter Mulder (Zelfstandig ondernemer)

"Wilko heeft mij vanaf de 1e behandeling geraakt. Zonder al teveel woorden weet hij het lichaam te laten spreken en waren we samen vaak getuige van het effect. Dat varieerde van flinke ontlading tot diepe rust met bijkomende wisselende emoties. Het lichaam liegt niet en Wilko's handen weten de weg 'vanzelf' te vinden naar de plekken waar het nodig is. Wilko, you are the best! En ja, I will be back, want ik geloof in de blijvende ondersteuning van rebalancing in het algemeen."
Rene de Vries

"Ik kamp al 6 jaar met PTSS klachten. Voor het mentale stuk heb ik lange tijd EMDR en neurofeedback training gedaan, maar m.n. de fysieke klachten bleven aanhouden. Deze klachten waren m.n. een voortdurend aanwezig gevoel van 'hoogspanning'; alsof mijn lijf 24 uur per dag onder stroom stond, slaapproblemen, altijd in de 'vluchtmodus', angstgevoelens (door triggers in het dagelijks leven).

Via het neuro-centrum in Hilversum kreeg ik de tip om naar Wilko te gaan. Geen idee wat 'rebalancing' inhield, maar het is 'mijn redding' geweest. Zoveel therapieën gevolgd, maar niemand heeft bereikt wat Wilko wel voor elkaar heeft gekregen. Na de derde, vierde sessie begon ik beter te slapen, meer rust te voelen, ik durfde weer te ontspannen. Moeilijk uit te leggen wat Wilko doet, maar het voelt alsof de spanning ontlaadt door bepaalde plekken aandacht te geven. Nu, na een klein jaar, voel ik me zoveel beter en heb ik weer vertrouwen in mijn lijf. Heb minder 'flash-backs' en ook de triggers kan ik vrij snel herleiden, waardoor ik minder gespannen raak. Ik kijk altijd weer uit naar een sessie, omdat ik dan in zo'n heerlijke diepe ontspanning kom, daar kan geen week slaap tegenop!! Bedankt Wilko 😊!!!"
Nynke de Groot

"De sessies bij Wilko, 6 in totaal waren een bijzondere en helende ervaring. Het aanboren van mijn lichaamswijsheid en het opruimen van oude blokkades brachten enorm veel verlichting en vrijheid. Naarmate de sessies vorderden was het niet alleen mijn eigen lichaamswijsheid die naar boven kwam, maar ook een ervaring van universele wijsheid. Dat niet alleen het contact met mijzelf is verdiept en verrijkt, maar ook het contact met het grote geheel, waarvoor heel veel dank."
Francoise

"Op aanraden van een vriendin kwam ik bij Wilko terecht, omdat het op dat moment even niet stroomde in mijn leven en ik last had van fysieke klachten. Toen ik voor het eerst op de behandeltafel lag, voelde ik onmiddellijk dat er iets essentieels aan het gebeuren was. Wilko bracht me in aanraking met emoties, waarvan ik niet wist dat ik er nog mee rondliep. Het voelde als een enorme opluchting om de emoties, die blijkbaar nog onbewust in mijn systeem aanwezig waren, alsnog te kunnen doorleven, waardoor er weer nieuwe ruimte ontstond. Wilko is iemand waar ik me onmiddellijk comfortabel voelde, waardoor het makkelijk was om, onder zijn begeleiding, met mezelf de diepte in te gaan. Ik voel me nu weer als herboren, maar ga zeker weer naar Wilko toe als ik voel dat het weer nodig is!"
Caroline Laan (trainer/coach, founder www.yourdailyshine.nl)

"Dat lichaam en geest één zijn geloofde ik al voordat ik kennismaakte met Wilko, maar door zijn sessies heb ik dat ook daadwerkelijk ervaren. Een wereld van verschil. Met de verkrampte spieren in mijn schouders en nek gaat het veel beter en ook emotioneel ben ik meer in evenwicht gekomen. Ik voel me vrolijker en krachtiger, maar vooral: dichter bij mezelf. Wat me raakte in de sessies, is Wilko's stille en respectvolle manier van werken. Zijn aandacht is voor de volle 100 % bij de behandeling; iedere sessie opnieuw."
Judith (docent en schrijfster)

"Door mijn traject met Wilko heb ik met (hernieuwde en hervonden) kracht een aantal stappen in mijn leven gezet om het anders te gaan doen. Doordat mijn hart is aangeraakt door Wilco, op een letterlijke manier, heeft hij mij de weg gewezen hoe ik mijn hart ook weer beter kon voelen en volgen. Wat ik heel erg fijn vond bij de rebalancing sessies: niets is gek en alles mocht er zijn. Omdat het er van Wilko mocht zijn, kon ik het ook weer toelaten. Ik ga in de nabije toekomst mooie stappen zetten en mijn hart volgen. Dank!"
Brenda Turnhout (coach, docent en orthopedagoog)

"Wilko Iedema wil ik graag van harte aanbevelen! Ik heb diepgaande ervaringen met het eigen 'persoonlijke werk' bij Wilko. Ik verwijs regelmatig cliënten door naar Wilko Iedema. Hij is betrokken en een zeldzaam goede professional. Wilko is in staat om je op een zorgvuldige wijze te begeleiden tijdens het waardevolle ontdekkingsreizen in jezelf. Je kunt samen met hem doordringen tot de kern van zaken. Het doorademen van verouderde stellingen en opgeslagen gevoelens, waardoor deze transformeren in vitale energie, zelfliefde, een basis vertrouwen, kracht en vrijheid. Deze kwaliteiten zijn een voorwaarde om verrukt(er) te kunnen zijn en van daaruit vorm te kunnen geven aan je leven op de manier die op dit moment bij je past. Wilko zijn senioriteit en professionaliteit zijn de natuurlijke uitdrukking van zijn rijke levens- en werkervaring. Hij brengt zichzelf helemaal in zonder daarmee op de voorgrond te zijn. Dit geeft je de gelegenheid om jezelf te zijn, jezelf te uiten en van daaruit helemaal te voorschijn te komen. Wilko is liefdevol en stevig, sensitief, duidelijk en zeer kundig. Veel succes met jouw ontwikkeling bij Wilko!"
Nico Koomans (senior trainer leiderschap en persoonlijke ontwikkeling)

"Rebalancing bij jou heeft mij de rust/vrede in mijzelf gegeven, en de kennis over mijn emoties en reacties op anderen vergroot. Er is veel meer ruimte en liefde gekomen. Ik heb mijn basis hervonden en ik ben je dankbaar voor je steun wijsheid en geduld."
Henny van der Vlag (verpleegkundige)

"In deze maatschappij zijn we aardig geprogrammeerd om te leven vanuit de cognitie, ofwel: het 'hoofd'. Zo overschrijden we al te vaak onze grenzen, de grenzen die het lichaam en het hart opstellen en veel sneller herkennen. Rebalancing, en zeker de persoonlijke synergie zoals Wilko uitdraagt, is dé weg naar hereniging van lichaam en geest. De sessies die ik al jaren heb met Wilko helpen mij om in balans te blijven, om me te ondersteunen zoals ik denk te willen leven, zoals ik steeds meer léér te leven door te luisteren naar mijn hart. En Wilko's 'magic touch' helpt mij op mijn weg. Bovendien helpt hij veel van mijn coachingklanten om de nodige balans in hun leven te vinden. Voor de meesten is deze benadering van 'bodywork' een openbaring!"
David Bloch (Presentatiedeskundige, presentator, auteur, coach en therapeut)

"Wat hebben de Rebalancing-sessies van Wilko bijgedragen aan mijn ontwikkeling. Ik geniet al enkele jaren van de sessies bij Wilko en we hebben samen vele avonturen beleefd. Doordat bij Wilko mijn lichaam de kans krijgt te spreken heb ik vele nieuwe aspecten van mezelf ontdekt. En vooral dingen die mijn hoofd niet kan bedenken. Misschien wel het mooiste daarin is de stilte in mezelf. Ik heb moeten erkennen: mijn lichaam vertelt de waarheid".
Trudie Huitema (chemisch analist)

"Rebalancing is voor mij aangeraakt en geraakt worden. Wilko creëert een open, warme en vooral veilige ruimte waarin ik uitgenodigd word om dieper in mijzelf te duiken. Door de respectvolle manier waarop Wilko omgaat met alles wat er komt, durf ik mijzelf te openen en uiting te geven aan wat geraakt wordt. Ik ben mij bewust geworden van wat er in mijzelf leeft en hoe ik situaties en allerlei gevoelens kan onderzoeken. Dit heeft mij zelfvertrouwen gegeven en inzicht. Ook op mijn gevoeligheid mag ik nu gaan vertrouwen en deze gebruiken. Na de sessie voel ik mij lichter, meer bij mijzelf en heb het gevoel van eenzijn."
Joke van den Hoogen (onderwijzeres B.O.)

"Door de behandelingen ervaar ik meer heelheid in mijn lijf. Oude blokkades worden langzaam opgeheven waardoor ik minder ingehouden ben en me vrijer en 'voller' voel. De sensitiviteit van Wilko en zijn respect voor het tempo van lichaam en ziel zijn in dit proces onmisbaar."
A. de Jong

"Rebalancing helpt me uit een staat van paniek te komen die bij me hoort zolang ik me kan herinneren. Wilko maakt tijdens de sessies die ik bij hem neem op een zeer directe, warme en persoonlijke manier contact. Dit schept een ruimte waarin ik precies leer voelen wat er in me gebeurt. De paniek verliest hierdoor steeds meer aan kracht, en er komt veel voor in de plaats. Een groot wonder, dat iets dat altijd mijn noodlot leek nu bezig is te verdwijnen. Ik merk ook dat mijn leven verandert: contacten voelen echter, ik voel me meer ontspannen op het werk, en ik zet de eerste stappen in een liefdesrelatie!"
Marc (software ontwikkelaar)

"Het is iedere keer een uitdaging om onder woorden te brengen wat Rebalancing met me doet: door meer mijn lichaam te voelen en erin te landen en aanwezig te zijn, ontdek ik telkens weer meer op een zeer tastbare en concrete manier wie ik eigenlijk echt ben en hoe ik eigenlijk graag wil leven."
Atti Scholten (hovenier en Rebalancer)

"Rebalancing is voor mij de lichamelijke invulling van mindfullness, terug in het moment en niet oordelen maar ervaren. Op aanraden van een executive coach ben ik begonnen met Rebalancing. Samen met het aanvullend ervaren op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak, brengt Rebalancing het voor mij zo belangrijke ervaren van mijn lichaam. Na iedere sessie voel ik mij weer ontspannen, het is de rit naar Amstelveen altijd waard.... Wilko is een belevenis op zich, hij heeft fantastische vingers en is een nog fantastischer persoonlijkheid. Ik kan het iedereen die open staat voor de ontdekking van zijn innerlijke bron aanraden!"
Aad (registeraccountant)

"Een diepe meditatieve beleving onder begeleiding van Wilko. Mijn god wat een reis heb ik gemaakt. In de diepte van mijn zijn. Ik wilde mijn hoofdpijn onderzoeken, kwam bij mijn hart, en door dit te openen ontstond een wervelwind van emotie, een trechter die mij mee omlaag nam. Die mij een flow, beweging liet voelen. Ik was, als was in het water, ik voelde mij bewegen, gaan, liefdevol ondergedompeld, constant bewegen, bewegen, bewegen. Zo een beweging. De gevoelens tolden rond, zoals ik zwem in een open beweging in het water. De gevoelens rolden rond, het was een warm bad, een warm gevoel van Ruudt, de acceptatie van wie ik ben zonder dat dit van buitenaf gevormd of gemaakt is."
Ruudt Peters (beeldend kunstenaar)

"Rebalancing.... milde liefdevolle handen, ondersteunende vragen, ontmoeting van mens tot mens. Wilko blijft dicht bij zichzelf en dat biedt mij een veilige bedding om langzaam stap voor stap mijn aandacht en blik naar binnen te richten. Te voelen wat in mij leeft, laag voor laag te ont-wikkelen en ruim te ademen met wat ik dan voel en ervaar. Ik kom zo langzaam bij mezelf thuis en daar ontmoet ik een verwachtingsvolle stilte, een oneindig vertrouwen, een plek om te rusten in Zijn van waaruit ik de wereld weer opnieuw tegemoet kan treden, meer vanuit mezelf, vanuit wie ik ben... zo mooi, zo waar, zo puur....zo is het leven bedoeld.... "
Sabrina (student beroepsopleiding Rebalancing en orthopedagoog)

"Rebalancing is voor mij een openbaring geweest in de zin dat ik in contact word gebracht met emoties, die kennelijk post hebben gevat in delen van mijn lichaam. Delen, waar ik veelal al over de jaren heen hardnekkig spanningen, klachten, heb ervaren. De notie dat emoties, ervaringen van belangrijke fasen in je leven zich een plaats zoeken in delen van je lichaam was mij als theorie bekend, met name van cursussen adem-massage, ademtherapie, die ik als onderdeel van een opleiding tot yoga docent heb gevolgd. Dat had voor mij echter steeds nog maar beperkte betekenis gekregen, ik kon het mij goed voorstellen, maar het 'voelde' nog niet. Een emotie, die soms zeer overweldigend opkomt, in een combinatie van gesprekken, aansluitend op belangrijke gebeurtenissen in mijn privé leven, gekoppeld aan aandacht van masserende handen voor spanningsgebieden, heeft een kwaliteit van 'echtheid', een overtuiging dat ik mij met iets geconfronteerd zie, dat zich openbaart aan mij. Een herkenning van kleinere gevoelservaringen uit het verleden, die nu met het intens ontladen ook op hun plaats vallen, en mij achterlaten met een sensatie van opluchting, die lang aanhoudt, en naijlt. In volgende dagen blijft het signaal naklinken, en ik probeer aan deze realisatie van gevoel richting en sturing te geven. En dat is niet altijd makkelijk. Het leven gaat door, de patronen zijn niet eén-twee-drie veranderd, maar het proces van bewustwording gaat ook door, stopt niet, en geeft het geruststellende gevoel dat ik kan veranderen, kan groeien. Dat belemmeringen geen blijvend obstakel hoeven te zijn."
Theo van de Veen (Docent)

"Als iemand in staat is om me in contact te brengen met mijn essentie, dan ben jij dat Wilko! Jouw professionele manier van werken betrekt alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Jouw vaardigheden als coach en therapeut brengen mij steeds opnieuw in contact met mijn diepste essentie. De manier waarop jij werkt is een opmerkelijke combinatie van zachtheid en kracht, empathie en intuïtie. Deze zijn gebaseerd op krachtige inzichten. Bevroren emoties breng je met liefde en humor in beweging. Mijn lichaam is soepel en krachtig, mijn geest strekt zich uit… DANK Wilko!"
Indra Visser (Trainer/coach/therapeut)

"Als ik bij Wilko binnenkom is het alsof ik in een warm bad kom, het is echt thuiskomen voor mij. Ik ben zelf hypersensitief en niets wat ik vertel is gek of raar. Wilko heeft een groot hart waardoor ik dat van mij ook kan openen en mijn echte ik durf te laten zien. Dit heeft mij erg geholpen in mijn proces en in waar ik nu ben. De combinatie van de sessies bij Wilko, het veilige gevoel dat ik bij hem heb, en de Rebalancing opleiding hebben mij erbij geholpen dat ik stapje voor stapje in mijn lichaam ben geland; daar ben ik erg dankbaar voor."
Tanja Hoenderop (Reiki master, Samassatie kleurenlicht therapeute, Rebalancer in opleiding, Directie secretaresse)

"Het vakmanschap én de passie van Wilko hebben mij uitgenodigd er helemaal te mogen en kunnen zijn. Vanuit deze basis heb ik blokkades kunnen doorbreken en weer laten stromen. We zijn diep gegaan; opdat het hart met het innerlijk weten in volledige harmonie konden komen. Rebalancing geeft me de ruimte om te leven en te koesteren met dat wat er is."
Louis van Disseldorp (54 jaar)

"Ik heb Wilko leren kennen in een emotioneel, zware periode van mijn leven. Mijn dagelijks leven was gericht op overleven, bij Wilko kon ik contact maken met diepere lagen van mijn bewustzijn en ervaren en voelen wat mijn lichaam te vertellen had. Mijn gesprekken met Wilko voorafgaand aan de rebalancing sloten hier altijd precies op aan. Als ware het één vloeiende beweging. Wilko heeft mij laten zien dat het lichaam altijd de waarheid spreekt. Hij is de meester die mij daarmee in contact bracht, keer op keer en iedere keer weer anders. Soms was er stilte, soms woede, dan weer verdriet of benauwdheid. De rustige, warme en veilige omgeving die Wilko creëert en waarmee hij dit proces ondersteunt, maakte dat ik mij volledig aan de ervaring kon overgeven. Rebalancing heeft mij enorm gesteund in deze voor mij moeilijk tijd. Dank Wilko!"
Olga

"Via mijn coach kwam ik bij Wilko terecht. Ik was niet bekend met Rebalancing en vond het in eerste instantie lastig te begrijpen wat Rebalancing was en wat de beoogde effecten waren. Terugkijkend kan ik zeggen dat het begrip hierover zich langzaam ontvouwde en er steeds een klein tipje van de sluier werd opgelicht door middel van de persoonlijke ervaringen en inzichten die ik gedurende het traject opdeed. Ik heb de gesprekken voorafgaand aan de sessies als erg waardevol ervaren, het was fijn om met Wilko van gedachten te wisselen en zaken met hem af te stemmen. Niets is vreemd of onbespreekbaar en in de veilige omgeving van de praktijk merkte ik dat ik mezelf steeds meer toestond dingen uit te spreken die tot dan toe onbesproken waren gebleven. Wilko's respectvolle benadering tijdens de uitvoering van het lichaamswerk creeërde de benodigde basis om stil te kunnen staan bij een aantal ingrijpende ervaringen uit mijn leven. Er zijn veel dingen uitgesproken en ervaringen die ooit voor mij erg overweldigend waren zijn door het proces veel behapbaarder geworden. Rebalancing en de emotionele en lichamelijke gevoelens die ermee gepaard gingen, betekenen voor mij dat ik op een punt ben aangekomen dat ik vrede kan hebben met een aantal zaken waar ik veel ontzettend mee geworsteld heb en dat ik op persoonlijk vlak meer ruimte, rust en heling ervaar."
Caroline Kay (40 jaar)

"Begin 2013 ben ik via een goede vriendin van mij bij Wilko rebalancing gaan doen. Toendertijd was mijn lichaamsbewustzijn laag en voelde ik veel emotionele pijn in mijn lichaam. Door de liefdevolle aanraking en vasthoudende aanpak van Wilko kom ik weer bij mijn gevoel en vooral het gevoel in mijn lichaam komen. Hierdoor zijn veel emoties die opgeslagen zaten in mijn lichaam losgekomen. Mede hierdoor kon ik mijn scheidingsproces liefdevoller zien, voelen en afronden. Wilko dank je Wouter "Ik was behoorlijk burnout toen ik bij Wilko terecht kwam. Na vier maanden ziekte verzuim en psychologische hulp, had ik het gevoel dat het steeds slechter met mij ging. Ik wilde veranderen maar wist niet hoe. Het meest belangrijkste was dat ik niet meer helder kon denken en vooral niet liefdevol met mezelf (en waarschijnlijk ook niet met anderen) om kon gaan. Na de eerste sessie werd ik voor het eerst in contact gebracht met onverwerkt verleden, waarvan ik dacht dat ik het verwerkt had. Wilko deed dit door intuïtief te voelen waar de blokkade zat en mij aan te sporen om diep door te ademen. Het inzicht kwam daarna zonder dat Wilko dit invulde. Tijdens een sessie voelde Wilko een blokkade op mijn rug. Meestal werd zo'n plek stevig aangepakt maar nu voelde Wilko dat dit niet de juiste benadering was. Deze plek op mijn rug was bekend met een stevige benadering en had ter bescherming van invloeden van buitenaf een eeltplek gevormd. Door heel voorzichtig bedoelde plek op mijn rug aan te raken werd een heftige emotie in mij losgemaakt. Ook kreeg ik zonder beïnvloeding van Wilko het inzicht waarover deze blokkade ging. Mijn laatste sessie was heel bijzonder. Ik eindigde in de foetushouding en voelde me herboren. We voelden na 5 á 6 sessies duidelijk aan dat dit (voorlopig) de laatste sessie was. Doordat ik (weer) alles voel en beter naar mijn lichaam luister weet ik wat goed voor me is. Daardoor ben ik liever voor mezelf. Dit doe ik met vallen en opstaan omdat het niet (meer) perfect hoeft. Wilko luistert naar je en behandelt je met respect. Op geen enkel moment heb ik me ongemakkelijk gevoeld, ondanks dat je in ondergoed gekleed bent. Lieve Wilko bedankt en tot ziens ".
Priscilla (werkzaam bij de politie als coördinator van een recherche afdeling)

"Vanaf mijn vroege jeugd heb ik me onveilig gevoeld. Mijn natuurlijke reactie is mezelf beschermen. Door de jaren heen heb ik uitgekiende controle-patronen ontwikkeld en mijn autonomie geperfectioneerd. Maar wat deed die controle-zucht met me? Na enkele decennia verschanste ik me, ik verkrampte, hield mensen op afstand door vragen te stellen, wilde mijn angst niet voelen en had het pas goed met mezelf als anderen deden wat ik wilde. Dat is een vermoeidend leven; dat is niet vol te houden. Ik droogde op. Toen ik me realiseerde dat het leven niet langer door me heenstroomde, maar dat ik het probeerde vast te zetten met mijn denken, was de maat vol. Ik koos toen voor een lichaamsgerichte begeleiding. Haptotherapie bleek uiteindelijk te cognitief voor mij. Rebalancing brengt me terug bij mijn lichaam, bij overgave, ontspanning, openheid en een hogere kwaliteit van leven. Het leven komt naar me toe en stroomt nu weer door me heen. Wilko Iedema speelt daarin een richtinggevende rol, omdat hij als geen ander - vanuit intuïtie en doorleefde vakvaardigheid - weet wat stevig en wat zacht aangeraakt kan en moet worden. Hij confronteert, opent, ruimt op en doet nieuwe diepten ervaren. Hartegroet, "
Huub ter Haar

In zeven Rebalancing-sessies met Wilko, in vier maanden tijd, ben ik voor mijn gevoel een ander mens geworden: opener, zachter en meer ontspannen. Mijn man merkt het ook: 'De verborgen agressie is weg,' zegt hij. Het was een heftig proces want er zat nogal wat vast daarbinnen, maar tegelijkertijd was het ook onuitsprekelijk heerlijk om me te kunnen toevertrouwen aan de tovenaarshanden van Wilko, en te ondervinden dat ik alles kan accepteren wat er boven komt, omdat hij dat doet. Ik ben nooit eerder een therapeut tegengekomen die zo'n mooie, vriendelijke en oordeelloze zijnskwaliteit heeft als jij Wilko en ik heb eigenlijk niet echt de woorden om mijn diepe dankbaarheid uit te drukken."
Lisette Thooft (schrijfster, free-lance journaliste, publiciste en mythosoof)

"Het proces dat zich in mijn lichaam afspeelt ten tijde van de sessies bij Wilko, is onthullend. In de prettige praktijkkamer gaat met zijn hulp, met zijn vragen en zijn aanrakingen, in figuurlijke zin de verkleedklerenkist en het fotoalbum van mijn leven open. Er komen maskers, schilden en harnassen tevoorschijn, sommige ervan pas ik helemaal niet meer en nog steeds draag ik ze bij me. Er komen foto's in beeld en nieuwe emoties over mensen die lang geleden belangrijk voor me waren. Ik krijg een ander gevoel over de thema's in mijn leven. Sommige dingen waar ik mee worstel, vallen zomaar langs de kant van de weg. Geen probleem meer. Klaar. Andere dingen wist ik niet van mezelf. Die bieden zich nu aan. En zo vertrek ik na iedere sessie een beetje veranderd. Een beetje meer mezelf – of liever: een beetje meer in contact met mijn lichaam. Het grootste wonder ontvouwt zich na een aantal sessies. Ik ervaar hoe het zoeken naar woorden, hoe het vormen van een omschrijving – zolang ik geduld heb en wacht op het helder worden in mezelf – een enorme impact heeft. 'Wat zit hier?' vraagt Wilko. Er is in alle liefde, tijd en ruimte om het ongewisse in een woord of een omschrijving te benoemen. Zodra ik de woorden vind die precies passen op het gevoel, is er een 'ja-zucht'. En verdampt een deel van mijn weerstand. Als een scherp kristal dat in vloeistof oplost. Gewoon, door er aandacht aan te geven en te wachten tot ik weet hoe het heet. Deze vaardigheid, deze ontdekking van een nieuwe vorm van omgaan met mijn lichaam en mijn taal, dank ik aan mijn sessies met Wilko. Ik ben er blij mee."
DMdF (boekenmaker)

"Wilko Lieve Wilko, Hier is dan de uitgebreide versie van mijn ervaringen met jou en de resultaten op langere termijn. Mijn innerlijke reis naar vertrouwen in mezelf en omgaan met alle gebeurtenissen en emoties in mijn leven is door jou liefdevolle aanwezigheid en begeleiding verhelderd. Stap voor stap ben ik vanuit het voelen steeds meer gaan herkennen en accepteren van wat er is en wat ik moeilijk vind om te erkennen en dit ook te willen en mogen voelen. Eerst was er alleen maar angst!! Met behulp van Wilko heb ik duidelijkheid gekregen in mijn gevoelens, emoties, mijn verleden, verdriet, angst en opgekropte woede. Uiteindelijk mocht ik ook de innerlijke vrede ervaren in sessies en deze ook zonder jou hulp ervaren in mijn dagelijkse leven. Liefde voor mezelf en anderen. Door de liefde van mijn man Sako heb ik geleerd alles te bespreken en te mogen voelen, ook moeilijke en in mijn ogen negatieve gevoelens en gedachten. Ik ben gediagnostiseerd met een bipolaire stoornis sinds 2009 en gebruikte 13 jaar lithium. Sinds 1 jaar ben ik vrij van medicijnen en ik ben nog steeds stabiel. Deze heb ik in 2,5 jaar tijd afgebouwd. Angstgevoelens voor een psychose bij heftige emoties werden steeds minder en nu ervaar ik een enorme vrijheid in mijn leven zonder deze angst. Wilko en mijn man hebben altijd geloofd dat ik niet bipolair ben....dit ervaar ik nu bewust en ik ben hier enorm blij mee. Ik werk fulltime als anesthesie-assistente, dit alweer 3 jaar. Oma sinds 3,5 jaar. Mijn familie en vrienden zijn me dierbaar en ook zij steunen me geweldig. De gedachten en kennis via jou en ook het werk van Byron Katie steunen mij nog steeds. Liefs en een warme knuffel."
Henny van de Vlag- Elzinga

"Ik kwam bij Wilko terecht door een enthousiaste aanbeveling. Al jaren kamp ik met slaapproblemen. Zo'n lichaamsgerichte benadering was helemaal nieuw voor mij en maakte me ook nieuwsgierig. Nu, zo'n anderhalf jaar en tien sessies verder rond ik het af en kijk ik terug op mooie sessies met nieuwe inzichten. En ik slaap beter. Voelde me meteen op mijn gemak bij Wilko: zorgvuldig, bevlogen, aandachtig.. In de eerste sessie raakte hij een punt in mijn rug waarbij ik dacht 'hoe kán dit, dat hij meteen zo'n punt weet te vinden waarbij -nu hij het aanraakt- ik me zó rot voel. Mijn moeder kwam voorbij.. De volgende keer kwam er een geweldige energie in mijn lijf, in m'n buik. Alsof het ergens ging stromen, alsof ik mezelf hervond. Drie dagen na die sessie als een zonnetje geslapen, voor het eerst sinds tijden. We praatten erover in de volgende sessie. De beweging, zei Wilko, is van denken naar voelen naar zíjn. Ik werd me bewust van hoe gespannen ik soms in het leven kon staan. Meer ontspanning, loslaten, vertrouwen, wijst me de weg. In de periode dat ik het rustiger had met opdrachten kreeg ik ook ruimte om het verlangen om 'mooie dingen te maken' om te zetten in actie. En om mijn huis op te ruimen. Toen het in een volgende sessie ging over kinderen waar je je druk over kunt maken, wees hij me op Byron Katie. Eén sessie blijft me altijd bij. Het is echt zo dat oude emoties zich vastzetten in je lichaam. En eruit willen! Ik voelde - door een aanraking - me teruggeworpen naar een situatie als klein kind die ik als heel vervelend had ervaren. Beklemming, bevriezing. Dat gevoel is met me meegegaan en kan in verschillende situaties nog steeds de kop opsteken. Wat ik in de sessie ontdekte is dat achter die beklemming een enorme woede schuilging. Ik háát dit! Echt bevrijdend om te ervaren. En dankzij de liefdevolle begeleiding van Wilko mág het eruit komen. Het is opruimen van oude shit. Maar ook ervaren hoe het is om geaard te zijn, niet altijd in je hoofd.. Ik slaap inmiddels een stuk beter en ervaar veel sterker het bewustzijn dat rust in jezelf vinden de enige weg is. Heel erg bedankt Wilko!"
Joanna (leerprofessional, zzp'er)