Logo Samo Rebalancing Praktijk Amstelveen
Ervaringen van de Woede Trilogie
Ervaringen
Hoe hebben deelnemers de training Omgaan met Woede ervaren?

Lees verder

Lees de ervaringen en aanbevelingen van deelnemers om goed aan te voelen wat training Omgaan met Woede kan betekenen.

"… Ik nam me voor om de negatieve lading van woede te gaan voelen en om te willen buigen naar power/kracht. Ik heb daarvoor de woedetrilogie gedaan bij Wilko. Jukken van me afgeschut, geslagen, gedoucht etc. Het gevoel gekregen dat ik eigengereid mocht zijn…"
Marion Boers (ZZP-er: onderwijsconsulent, coach en mediator)

"Doordat er een plek was waar ik mijn woede durfde te uiten, gestimuleerd omdat anderen het ook deden, veilig omdat er begeleiding bij was, ben ik er nu niet meer bang voor. Ik heb geleerd ermee om te gaan en het niet meer op te kroppen. Door mijn woede te uiten, zonder te weten waarover ik boos was, kon ik mijn kracht achter de woede voelen. Toen er achteraf 1 opmerking werd gemaakt, was me ineens duidelijk waarover het ging en kon ik krachtig optreden".
Jaqueline Hendriks (ambulant woonbegeleidster, free lance kok en rebalancer)

"Ik heb gedurende de woede trilogie dieper contact mogen maken met nog weggestopte boosheid, het er meer mogen laten zijn en ik kan sindsdien meer deze emotie ervaren en onderzoeken zonder oordeel. De uitnodiging de emotie boos te voelen en er mee te zijn, mijzelf er niet om te veroordelen en er vanaf te willen, heeft mij veel gegeven. Ik ben meer van mijn emotie boosheid gaan houden. De sessies Rebalancing brengen mij dieper in contact met mijn lichaam en alles wat daarin gevoeld mag worden aan spierspanning en oude nog onverwerkte emoties. Door de aanraking (van buitenaf en binnenuit) komen deze meer in mijn bewustzijn en worden alsnog doorvoeld en verwerkt. Hierdoor ontspant mijn lichaam op een diepniveau, ben ik meer in mijn lichaam, meer in het hier en nu en ervaar ik een dieper vertrouwen in mezelf en het leven."
Froukje (leidinggevende & trainer)

"De Woede Trilogie was voor mij zoveel meer dan enkel in contact komen met de woede, de irritaties en frustraties in mij. Waar ik eerst mijn boosheid en irritaties als last meedroeg, omdat ik het niet kon uiten, heeft de Trilogie mij geleerd om te signaleren hoe ik deze onderdruk en mij de tools gegeven om hier op een goede manier mee om te gaan. De zeer warme en professionele leiding in combinatie met de gelijkgestemde in de groep zorgen voor een veilige omgeving om jezelf te kunnen onderzoeken en gaven mij een ervaring die mij zal bijblijven voor de rest van mijn leven."
Jimmy Sorber

"Een 3 daagse woedetrilogie volgen bij Wilko en zijn team is een aanrader. Hij weet in korte tijd een veilige sfeer neer te zetten van waaruit je jezelf durft bloot te geven. Met lichaams- en energiewerk tot je diepste kern komen en ontdekken wat voor jou boosheid is, waar het vandaan komt en vooral hoe en waar in je lijf je het kunt en durft te voelen. Vooral ook de cadeau's uit te mogen pakken die eronder liggen. Ik heb gelachen, gehuild, gegild, gevoeld, gesprongen, gedanst, boos geworden in verschillende variaties, geslagen, gedeeld en mogen ervaren hoe helend het is in en met een groep te zijn en te werken. Je moet het wel zelf doen maar niet alleen. Ik heb ervaren dat er op maat aandacht en zorg, op een respectvolle wijze, werd geleverd. Chapeau!! Ik ben dankbaar."
Astrid Wols

"Wat heeft de Trilogie veel in beweging gebracht. Het (her)ontdekken, erkennen en toelaten van de angst, en het gevoel van onveiligheid achter mijn boosheid is een enorme mijlpaal geweest. Het delen van dit diepe inzicht met mijn partner heeft een helend effect gehad. De eerste paar dagen ervaarde ik een mengelmoes van tegenstrijdige emoties en gevoelens. Bijv. kracht en kwetsbaarheid, zekerheid en onzekerheid, zelfvertrouwen en op mijn hoede zijn... Verder werd het makkelijker voor mij om mijn angst- reacties te zien, en ook mijn grenzen. Ik zie ze met een helderheid die ik nooit eerder heb meegemaakt. Verder is de somberheid, die me deed afvragen of ik weer in een depressie kwam weggegaan. Ik heb het gevoel dat een enorme muur weggewerkt is geweest en dat ik nu voor een gouden ruimte sta, een ruimte die ik graag wil verkennen."
K.

"De woedetrilogie heeft mij krachtiger en ook liefdevoller gemaakt, juist door de woede te herkennen en te erkennen. Maar het heeft mij vooral gebracht bij een dieper thema van bestaansangst. Bij mijn angst om echt te leven, om mijn kracht en mijn passie te (mogen) voelen, mijn vreugde en mijn boosheid. En bij mijn angst om deze gevoelens te uiten, en bij de ervaring hoe bevrijdend het kan zijn om dat toch te doen."
Reinoud Schram

"Ik vond het best wel spannend om 3 dagen met woede aan de gang te gaan zonder precies te weten wat ik kon verwachten. Ik moet zeggen dat ik de cursus (als je het zo mag noemen) geweldig vond. Ik heb heel veel geleerd over mijn eigen woede, mijn systeem, en ook de manipulatie die erbij hoort (ook van de ander). Sommige oefeningen waren heel confronterend, en lieten mij duidelijk voelen waar ik nog te leren heb, waar ik gevoelig voor ben, en wat mijn allergie is. Dat maakt dat een confrontatie met een ander in een heel ander daglicht komt te staan. Ik heb veel inzicht gekregen, maar ook heel veel kracht om (beter) achter mezelf en mijn beslissingen te gaan staan. Dank je wel. Big Hug."
Rob ter Keurs

"Mijn ervaringen tijdens de woedetrilogie hebben me totaal verrast. Vooral de kracht en vreugde die vanachter mijn woede tevoorschijn kwamen hebben diepe indruk op me gemaakt. En hoeveel verbinding het geeft als we onze woede in vertrouwen naar elkaar uiten. Daar ben ik je erg dankbaar voor. Dat ik boos op mijn vader durfde te zijn was voor mij de aanzet, ook dat was voor mij totaal onverwacht, ik heb me altijd met hem verstrengeld gevoeld. Ik hoop op een gegeven moment in het midden uit te komen, ik bedoel dat ik op een rustige toon tegen hem kan vertellen wat het met me gedaan heeft en doet. Dat kreeg ik nog niet voor elkaar tijdens de laatste oefening. anoniem Intense driedaagse workshop waarin emotioneel ongemak niet wordt geschuwd, integendeel. Voor mij een waardevolle, vernieuwende ervaring en belangrijke toevoeging aan mijn groeiproces(sen). Prachtige momenten, verdrietige momenten: na afloop ben ik vrijer en ga flexibeler en makkelijker om met emoties. En dat maakt weer krachtiger. Ook heb ik ervaren dat woede niet on-intelligent is, integendeel. Het verdiept, geeft perspectief en draagt sterk bij aan het oplossen van problemen en hindernissen. Chapeau voor de deskundige en warme begeleiding."
Jan Martijn Bakker

"De woede trilogie heeft me veel inzicht gegeven in mijn strategieën om m'n boosheid te onderdrukken. Woede mocht er niet zijn, maar woede inhouden betekent ook een groot deel van mezelf moeten ontkennen. Ik ben daarin ook de rol van m'n innerlijke criticus gaan herkennen. Door de veilige setting, liefdevolle begeleiding en de deelrondes in de groep kon ik steeds weer toelaten wat ik eigenlijk echt voelde. Ik heb de kracht en liefde in m'n woede kunnen ervaren en vond het een verademing om eens echt ongeremd kwaad en eerlijk te mogen zijn! Ik heb inzicht gekregen hoe ik daar op een constructieve manier mee aan de slag kan gaan in het dagelijks leven. Dankbaar voor deze intense en leerzame ontdekkingsreis."
Floor

"Deze dagen zijn een warme uitnodiging om je woede te onderzoeken. Door te voelen en te ervaren. Heel eerlijk en zonder omweg. Door deze dagen is mijn woede meer in beeld. De impuls, de manieren waarop ik hem 'camoufleer'. Hij heeft een andere kleur gekregen, een andere lading. Van iets om bang voor te zijn naar een eerlijke, krachtige waarheidszegger met goede bedoelingen."
Manja Berens

"Ik heb deze woede trilogie ervaren als een veilige plek met gelijk gestemden. Mede door de verschillende soorten oefeningen en de goede begeleiding kwam er een doorbraak bij mij. Het voelt alsof er een weggestopt zieledeel weer is aangehaakt. Ik heb jarenlang geheel of gedeeltelijk in dissociatie geleefd. De laatste jaren was ik mij daarvan bewust en voelde het alsof ik voor maar 90 % in mijn lichaam zat. Standaard. Nu voel ik mij voor 100 % in mijn lichaam!! Krachtig en zelfbewuster. Heel hartelijk dank aan Wilko en zijn team die dit mogelijk hebben gemaakt. "
Julia Mulde

"Afgelopen weekend mijn woede trilogie bij Wilko afgesloten. Het heeft mij helderheid gebracht in hoe ik met woede/boosheid omga. Mijn inzicht was: Mijn gewoonte was om zo min mogelijk woede/boosheid te uiten. De angst voor geen contact te hebben met de ander en alleen komen te staan was een motivatie om niet boos te worden. Echter als ik mijn boosheid niet uit, ga ik uit contact en zet ik mezelf er dus buiten. In wezen zet ik mezelf er dus eerder erbuiten voordat de ander de kans krijgt om het te doen. Ik heb gemerkt dat ik door mijn boosheid wel te uiten ik duidelijk ben en ik in mijn kracht kom te staan. Een prachtige, intense workshop! Door echt in contact te gaan met woede kun je erover leren."
Els van Os

"Ik vond het heel spannend om mee te doen aan zo'n workshop. Ik dacht dat ik er ' niet klaar voor was' . Maar ja, wanneer is dat? Ik had mijn lat laag gelegd. Geen verwachtingen naar mezelf zodat ik blij kon zijn met elke stap die ik mogelijk zou zetten. Tot mijn grote vreugde kon ik helemaal 'aanwezig' blijven en heb ik zelfs af en toe genoten van sommige oefeningen. De afwisseling van 'zwaarte' en 'speelsheid of lichtheid' maakte het een mooie ervaring. Dat is op dit moment het gevoel dat er bij mij het meeste uitspringt : 'blijdschap'. (het hoeft niet allemaal zo zwaar te zijn)."
Liesbeth Metsemakers

"De woedetrilogie en de extra behandeling is voor mij van grote betekenis omdat alles wat ik er met mijn hoofd over weet, een fysieke vertaling heeft gekregen. Tijdens de laatste oefening voelde een brandende plek in mijn maag langzaam zachter worden (alsof ik de macht die ik uit handen had gegeven weer terugveroverde) door het verdriet onder de woede te voelen. Een verschuiving, een hobbel genomen, een ervaring, een transformatie waar eigenlijk geen woorden voor zijn om te omschrijven. Te vaak heb ik geprobeerd conflicten op te lossen met mijn hoofd, met woorden. Pas als het lichaam het begrijpt wordt een les geleerd. Mijn dank is groot voor de veilige en professionele begeleiding tijdens en buiten de trilogie. Ik heb genoten van het fysieke karakter van de trilogie."
Irene Waanders

"De woede-trilogie is een unieke en waardevolle manier om eens uitgebreid (3 dagen!) stil te staan bij een emotie die doorgaans op weinig waardering kan rekenen. Door met aandacht naar woede te kijken, het te onderzoeken, geïnspireerd te worden door alle oefeningen en ook door de inbreng van de overige deelnemers ben ik veel te weten gekomen over mijn eigen woede, maar ook over hoe woede bij anderen werkt. Het was een waardevol moment tijdens de training om ook uitgebreid stil te staan bij de maskers van woede... want ja, ook die herken ik: niet direct zeggen waar het op staat, maar de woede vermommen.....uit angst om iemand af te wijzen of uit angst om zelf te worden afgewezen. Daardoor raakt de woede vervormt en juist door die vervormingen creëer ik onduidelijkheid voor mijzelf en de ander. Woede heeft de neiging met mijn gedachten aan de haal te gaan... maar wat als ik haar gewoon eens voel? Wat gebeurt er in mijn lichaam? In mijn kracht gaan staan betekent ook mijn woede als kwaliteit herkennen. Want dat is hoe ik het nu zie.... woede is een voelbare kwaliteit die het waard is om onderzocht te worden in plaats van een lastige emotie waar ik van af moet. Mijn vermogen om woede te voelen zie ik nu als een glashelder kompas om meer mijn eigen authenticiteit te gaan leven. Mijn woede vertelt me wanneer er iets niet voor me klopt en wanneer iets echt belangrijk voor me is. Het laat me daarmee zien waar mijn passie en levenskracht zit. Dank aan de zorgvuldige, inspirerende en uitnodigende begeleiding van Wilko en Angelique!"
Christine Dijkstra